Više saznajte u ovotjednoj emisiji

S problemom tekstilnog otpada ne suočava se samo Hrvatska nego i cijela Europska unija. Većina otpada, umjesto da se reciklira, završava na odlagalištima ili se spaljuje. Kako osvijestiti građane, ali i promijeniti zakonske regulative kako bi se okrenuli kružnom gospodarstvu, saznajte u Informeru.

Makroekonomski zlatni četverokut obuhvaća gospodarski rast, stabilnost cijena, punu zaposlenost i pozitivnu vanjsko-trgovinsku bilancu. Kakvi smo po svemu navedenom u okružju pandemije istražila je ekipa Informera.

Bilo je iznenađujućih, očekivanih, ali i nekih tradicionalnih pobjednika na izboru za najbolji grad Hrvatske i za najbolji EU projekt. Ekipa Informera posjetila je svečanost i saznala tko su dobitnici.

U četvrtoj epizodi projekta Startaj Hrvatska Nove TV i SPAR-a Hrvatska imali ste priliku vidjeti priču Jelene Gadže iz Zagreba koja je predstavila svoj proizvod Fruit Moons. Kakva je njena poduzetnička priča i zašto se odlučila na poduzetništvo, saznajte u Informeru.

Kožarski zanat je nekada bio prisutan u svim većim mjestima i gradovima u Hrvatskoj jer se dosta toga izrađivalo od kože, ali i popravljalo. Nažalost, s godinama, ali i trendovima u proizvodnji, sve se manje koristi koža.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju