'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

'Informer' u 62. emisiji istražuje ono što je javnost previdjela - ulogu mirovinskih fondova u slučaju Agrokor. Ne (samo) zbog toga što su u Agrokorove tvrtke uložili naše mirovine, nego prije svega zato što su mirovinci članovi Nadzornih odbora većine tvrtki čije dionice imaju u posjedu. Ekipa emisije istražila je gdje je odgovornost Nadzornih odbora.





Dok u neke tvrtke, poput Agrokora, nijedna inspekcija nije ni zakoračila, u većinu ostalih ulazi više od 50 različitih inspekcija. Nacionalni program reformi predviđa njihovo objedinjavanje, što znači da, primjerice, u poduzeće koje se bavi trgovinom ili ugostiteljstvom više neće stizati desetak inspekcija nego jedna. Znači li to i da će dolaziti rjeđe?



Na primjeru Agrokora mogli bismo naučiti podosta toga i o financijskim izvještajima. Recimo, kako ih napisati istinito. Financijski su izvještaji ključni dokumenti iz kojih banka iščitava tekuće poslovanje i buduće tokove novca, dakle i sposobnost vraćanja kredita. Što točno banke traže u tim izvještajima, ekipa 'Informera' donosi detaljnije u rubrici 'Financijska pismenost'.



Ne samo zato što i mi imamo konja za utrku, električni automobili više nisu rijetkost ni na hrvatskim cestama. Baš kao ni punionice za električna vozila. Država je izravno sufinancirala takve automobile, no stručnjaci su izračunali da je točka isplativosti automobila na struju tek nakon prijeđenih 515 tisuća kilometara.



Mediji su nedavno pronijeli vijest kako je država mlade znanstvenike koji su otišli u inozemstvo na usavršavanje, a potom se vratili kući, osiromašila oporezivanjem. 'Informer' jedini pojašnjava zašto je to tako. Naime, građani koji u potrazi za poslom odlaze preko granice nisu prestali biti poreznim obveznicima u domovini. Poreznim obveznicima prestajemo biti samo ako trajno odselimo. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom izdanju emisije.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju