Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Turizam, koji svake godine probije rekorde zarade, postaje glavna poluga rasta. No poluga pati od ozbiljnoga nedostatka – manjka radne snage. Procjene kažu da nedostaje između 10 i 20 tisuća sezonaca. 'Standardni' uvoz radnika iz zemalja bivše države nije dostatan. Sezona je pred vratima, a ekipa Informera istražuje što sad?

Nijednoj vlasti nije sinula ideja što bismo s poljoprivredom. Da se nešto ipak kreće dokazuje Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koji napokon rješava pitanje pravnoga statusa OPG-ova, upis u registre, odgovornost i zaštitu od ovrhe. No čini se da Informer više zna o Zakonu nego li vlasnici OPG-ova.U prošloj emisiji ekipa Informera pokušala je odgovoriti na pitanje je li moguć novi odnos rada i kapitala, pri čemu je argument potrage za novim odnosom sve veći broj prekarnih radnika, onih na određeno vrijeme i mizerno plaćenih. U Hrvatskoj ih je, nažalost, više nego u drugim zemljama Unije, a Informer donosi njihov profil.

Kamate su na povijesno niskim razinama. No u usporedbi s drugim zemljama Unije nismo baš najpovoljniji za zadužiti se. Štoviše, u rubrici Moj novac zaključuje se, među ostalim, da su razlike u kamatama za kupnju stana veće nego na potrošačke kredite. Gdje smo u odnosu na druge?Kreativnost i osmišljavanje proizvoda ili usluge najčešće je lakši dio posla. Jer kreativnost treba znati prodati i plasirati, pri čemu umijeće plasiranja proizvoda u hiper-reguliranoj državi poput naše postaje gotovo virtuozno.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 14. travnja na Novoj TV i nedjelju 15. travnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju