Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Vladina porezna politika doista potvrđuje tezu o tome da postajemo zemljom rentijera. Primjerice, iznajmljivač s 20 kreveta godišnje platit će poreza koliko i malo bolje plaćeni radnik u jednome mjesecu. Rad je i dalje najviše opterećen, zbog čega ostajemo nekonkurentni. Uz to, pod tepih guramo probleme infrastrukture, nedostatka podstanarskog smještaja i neopravdanog rasta cijena nekretnina.



Znamo li što jedemo? Jesmo li sigurni da je eko hrana, koja je posljednjih godina u modi, doista eko? I još važnije, jesmo li sigurni da ono što kupujemo nije patvoreno, kako je to za niz proizvoda nedavno otkrila poljoprivredna inspekcija? Informer provjerava tko nas štiti od prijevare.



Na ljestvici od etike preko naplate potraživanja do profita, koliko su stvarno etika i dobre poslovne prakse danas važne? I to u jednoj od najkorumpiranijih zemalja Europske unije. Tragično je što je etika više predmet u školi negoli stvarna tržišna praksa, no i to se mijenja na bolje, čak i u praksi domaćih tvrtki.



Otići u mirovinu ili otvoriti noćni klub? Uspješni poduzetnik, glazbenik, producent i TV lice Tomo in der Mühlen nije dvojio. U ovotjednoj rubrici Moj novac otkriva razliku između života u Hrvatskoj i u Americi, otvara li se ponovno kultni Kulušić, je li više Beatles ili Stones tip te kako je to živjeti na više adresa s dvojnim državljanstvom.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju