'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

Od nedavne najave ministra Kujundžića kako će dugove zdravstvenoga sustava platiti građani novim porezima, nismo ništa pametniji. Ministar povlači rečeno, a premijer uvjerava da novih poreza neće biti. 'Informer' propituje koje bi bile posljedice novog tereta.



Dok svi trljaju ruke zadovoljni turističkom sezonom, Hrvatska, u usporedbi s većinom zemalja koje su na istom stupnju razvijenosti, tone. Gotovo svi pokazatelji smještaju nas na dno Europe. Gledatelji mogu doznati više u komentaru urednice 'Informera', Gordane Gelenčer.



300 tisuća blokiranih još uvijek čeka što će smisliti Radna skupina za izradu novog Ovršnog zakona. Razvijeni svijet ne poznaje pojam blokiranoga građana dok Hrvatska strši s gotovo 10 posto stanovništva isključenoga iz gospodarskog života. Ekipa 'Informera' istražuje je li rušenje prijedloga o ovrsi koji potpisuje javni bilježnik početak kraja agonije.



Sve je danas digitalno: rad, podaci, analize. I svime se time danas uglavnom bavi – umjetna inteligencija. Međutim, pitanje je znamo li uopće upravljati trećom industrijskom revolucijom i znamo li kako nadoknaditi tako istisnuta radna mjesta.



Produktivnost zaposlenih ovisi o mnogočemu, sve više i o uspješnom balansiranju privatnoga i poslovnoga. Ta se tema ženama prirodno nameće. Što ako oba partnera imaju karijere i ne žele ih se odreći? Koliko su tvrtke i društvo spremni prilagoditi se? Novinari 'Informera' potražili su odgovore za ovotjedno izdanje emisije.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 7. listopada na Novoj TV i nedjelju 8. listopada na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.




 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju