'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV.

Jedna je bivša ministrica svojedobno priznala kako nije mogla otpustiti zaposlenika u ministarstvu čak ni kada se dogodila teška povreda radne obveze. 'Informer' u ovotjednom izdanju istražuje: što to štiti zaposlene u javnome sektoru?

U javnoj upravi bolovanja su prilično uvriježena stvar, mnogo više nego u privatnome sektoru. Kako dokazati zloupotrebu bolovanja, kako to sankcionirati, koja su prava radnika za vrijeme bolovanja i kako uopće tumačiti radno pravo na terenu bolovanja? 'Informer' donosi odgovore.

Unatoč nikad restrukturiranoj javnoj upravi, koja se pokazala glavnom kočnicom rasta, Hrvatska se oporavlja. Ima li razloga za euforiju i je li baš zato vrijeme da već sada razgovaramo o uvođenju eura? O svemu tome za 'Informer' govori profesorica Marijana Ivanov.

Ruku pod ruku s trendom pada nezaposlenosti i stagnacije zaposlenosti dolazi još jedan trend – na natječaje za posao javlja se sve manje kandidata. Dok se nekada na jedan natječaj javljalo čak i nekoliko stotina ljudi, danas je malo koji natječaj toliko atraktivan. Je li baš svemu krivo iseljavanje?

Dok neki bježe iz zemlje, drugi se vraćaju. Ekipa 'Informera' odlučila je provjeriti zašto povratnici i stranci misle da mogu ne samo pokrenuti, nego i održati svoje biznise u Hrvatskoj. 'Informer' je već predstavio kombinaciju Argentine, Latvije i Hrvatske, a u nastavku priče stiže i brazilska krv!

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju