Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Više od 200 posto! Toliko su porasle svjetske cijene plina i struje. Resorni ministar istaknuo je da Vlada čini sve da poskupljenje ne bude eklatantno, a odakle dolazi plin u Hrvatsku, što sve utječe na njegovu cijenu i možemo li doista očekivati sličnu reakciju države kakva je bila kod ograničavanja cijena goriva istražila je urednica emisije Martina Marčinko.

 

Udio litija u zemljinoj kori je svega 0,002 %, a Srbija ima ležište koje može zadovoljiti potrebe Europske unije u sljedećih 50 do 100 godina. Zašto je litij podijelio tamošnju javnost, ali i postao potreba budućnosti, pogledajte u novoj epizodi Informera. Kako postoji Bermudski tako postoji i litijski trokut, doduše manje misteriozan. Što on uključuje doznajte u ovotjednom uredničkom komentaru koji još obrađuje hrvatski izvoz u Japan, ali i procvat avio prijevoza.

„Sitničav, bezvezan, zlonamjeran, možda je nervozan, jeste li vi normalni?“ – ovim su se riječima političari častili samo u prvom mjesecu ove godine, a od prošlogodišnjih prijepora još se nisu slegli dojmovi. Na kojoj je relaciji najoštriji sukob i što retorika vladajućih govori o politici kod nas odgovara Ankica Mamić.

Prošloga ste tjedna imali priliku saznati koliko je građana trećih zemalja zatražilo radnu dozvolu za rad u Hrvatskoj, ali i kako se snalaze ovdje. Ovoga tjedna otkrivamo kakva su njihova prava po dolasku, ali i na koji se način mogu asimilirati.

Dok neki razmišljaju o tome gdje će pronaći radnike, drugima je trenutna okupacija hoće li na skijalištima napadati dovoljno snijega ili će morati skijati na umjetnome. Koja je cijena skijanja za četveročlanu obitelj, ali i koliko si Hrvata može priuštiti skijanje izračunali smo uključujući najnovije podatke popisa stanovništva.

Situacija kojoj se nitko u svom poslovanju ne raduje jest proglašenje bankrota, no nekima je to neizbježan scenarij. Iako su se s bankrotom suočili svjetski političari i poduzetnici kod nas je on još uvijek tabu. Zašto? Informer ima odgovor!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju