Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Otvorila se Pandorina kutija, odnosno Pandorini dokumenti. Njome je javnost postala upoznata s gotovo 30 tisuća različitih offshore tvrtki. Što se sve nalazi u dokumentima već ste čuli. Što su offshore tvrtke te imaju li opravdano ili neopravdano negativni prizvuk, istražila je ekipa Informera.

Zelenija i povezanija Europa glavni su ciljevi svih članica Europske unije pa tako i Hrvatske. Kako bi ih ispunila utvrđeni su programi vezani za provedbu pojedinih politika. Jedan od njih je operativni program Konkurentnost i kohezija. Što on znači i što donosi?

Spajanje otoka s kopnom, ali i plovidba morem danas je normalan pojam. No da bi se cijeli taj proces olakšao, ključnu ulogu već 75 godina u Hrvatskoj ima Jadrolinija koja osim što prevozi putnike zapošljava i mnoge djelatnike u različitim sektorima. Nakon priče o pomorcima odlučili smo Vam predstaviti Hvarske djelatnice šaltera, s kojima prvo komunicirate u realizaciji vaših putovanja.

ArhiBau, prvi sajam posvećen kulturi gradnje i održivog razvoja, uz bogat program, okupio je stručnjake iz sektora graditeljstva i arhitekture. Sajam i konferencija su potaknuli ključna pitanja, ali i rješenja za potencijalni razvoj svih sektora.

Kako pokrenuti poduzetničku priču, prikupiti potrebnu papirologiju te uspostaviti proces proizvodnje, samo su neka od pitanja mnogih ljudi koji često putem i odustanu od realizacije poduzetničkih ideja. Upravo zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska, 8 kandidata dobilo je sve potrebne stručne savjete kako bi svoje ideje i ostvarili.

M plus grupa jedna je od vodećih neovisnih tvrtki za eksternalizaciju poslovnih i tehnoloških procesa. Više od osam tisuća zaposlenih predano radi na razvoju tvrtke i tako već godinama aktivno pružaju podršku kroz svoje usluge.

Stvaranje ekosustava u svijetu poduzetništva jedan je od ključnih poteza koje gradovi, općine i JLS trebaju učiniti žele li privući brojne investitore. Pozitivan primjer je upravo grad Sveta Nedelja koja ima čak četiri poduzetničke zone u kojima su smještene brojne uspješne tvrtke od kojih su neke i međunarodno priznate.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju