Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Prema posljednjim podacima HNB svaki je Hrvat bogat čak 150 tisuća kuna, odnosno, toliko ima na računu. U taj se zanimljiv iznos ne pribrajaju nekretnine, kojih kod nas ima poprilično. Sve u svemu štednja se povećala u odnosu na prethodna razdoblja, a zašto je tome tako donosi financijska stručnjakinja u novoj epizodi Informera.


Prekrasna priroda, čisto more, odlična turistička ponuda, ali i dostupnost automobilom svrstali su Hrvatsku u jednu od najposjećenijih ljetnih turističkih odredišta. Zbog toga je već desetljećima turizam glavna uzdanica našeg gospodarstva. No koliko je stranog kapitala u sektoru u turizma, provjerili smo u nadležnom ministarstvu.


Nastavljamo u bojama turizma. Radna snaga jedan je od najvećih izazova ovoga sektora koje čak ni radne dozvole u potpunosti ne mogu riješiti. Međutim, istražili smo što je s kontinentom te je li on u nepovoljnijoj poziciji u odnosu na Jadran.


Imate vlastiti kapital u novcu i poslovnu ideju? Razmišljate o otvaranju vlastite tvrtke? Udobno se smjestite jer su naše sljedeće minute posvećene tome - kako pametno uložiti novac, ali i kroz koji oblik poslovanja.


Mjesecima već izvještavamo o poljoprivredi, zakonu o okrupnjavanju zemljišta, samodostatnosti, skladišnim kapacitetima i izazovima s kojima se susreću u primarnoj gospodarskoj djelatnosti. Sada smo sve to odlučili objediniti u rubrici zablude.


Licitarsko srce - predstavlja jedan je od najpoznatijih ukrašenih crvenih kolača ili medenjaka u središnjoj i nizinskoj Hrvatskoj. Iako tradicija izrade i ukrašavanja seže u 16.i 17. stoljeće, prava je rijetkost pronaći obrt koji ih i danas izrađuje. Mi smo ga pronašli u zagrebačkoj Dubravi.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju