Više saznajte u ovotjednoj emisiji 'Informera'.

 Kažu da postoje tri vrste plaće – bruto, neto i neisplaćena. Ova je potonja sve malobrojnija, ali ne i iskorijenjena. Još uvijek više od sedam i pol tisuća zaposlenih uzalud potražuje neisplaćene plaće. Informer propituje koje su uopće opcije na raspolaganju radnicima koji mjesecima rade, ali ne primaju plaću?

Nepridržavanje ugovorenih rokova plaćanja jedan je od načina na koji je Agrokor sve svoje dobavljače držao u šaci. I zbog takvih se praksi inzistiralo na donošenju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Iako je zakon stupio na snagu, njegova se provedba prolongirala do 31. ožujka. Zašto je tako doznala je ekipa Informera.

Većina će poduzetnika nastojati podebljati dobit, ako ni zbog čega drugoga onda zbog kreditne sposobnosti. No dio poduzetnika dobit namjerno umanjuje, često zbog predujmova koji Porezna uprava razrezuje na temelju dobiti ostvarene godinu prije, a ona počesto može biti znatno viša nego tekuća dobit.

Dio truda koji ekipa Ministarstva gospodarstva ulaže u rezanje administrativnih barijera odnosi se i na fizioterapeute. Popis je balvana poduži, recimo vremensko ograničenje trajanja licence ili plaćanje mišljenja o opravdanosti osnivanja privatne prakse.

Najdepresivniji mjesec u godini nije bezveze nazvan takvim. Slavlje je završilo, shopping je gotov, a računi stižu na naplatu. Upravo je zato siječanj idealan mjesec za kućnu financijsku inventuru i donošenje odluke o tome hoćemo li ući u bitku s dugovima i napokon je dobiti. Kako? Za Informer precizira life coach Inga Lalić.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 20. siječnja na Novoj TV i nedjelju 21. siječnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju