Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Dio je poduzetnika bio silno razočaran nakon što je bivša ministrica gospodarstva morala odstupiti, jer je pokrenula administrativne reforme. Dio je pak polagao silne nade u novoga ministra Darka Horvata, jer je tvrdilo se, vrlo sklon poduzetnicima. Prošla su, doduše, samo 4 mjeseca, no ipak je samo trebao nastaviti ondje gdje je njegova prethodnica stala. Informer donosi ocjene njegova rada.

Vlada je krenula ozbiljnije u otvaranje nekih djelatnosti tržištu, među ostalim, ponudi i potražnji odlučila je otvoriti i knjižnice. Struka se digla na noge, jer bi, strahuju, zbog otvaranja privatnome sektoru, dio njih mogao ostati bez posla. Što je stvarno na stvari, teško je reći, jer se Ministarstvo jedva oglasilo, a privatni sektor zasad šuti.

Gdje zapinju investicije, na lokalnoj ili državnoj razini, pitanje je poput onog o kokoši i jajetu. Jedno je preslika drugog. Zagreb, doduše, ne zaustavlja investicije, ali će sve učiniti da od njih profitiraju partijski istomišljenici, rodijaci, kumovi…Iako je lista zaposlenih u Zagrebu prema političkoj podobnosti davno objavljena, nikome ni vlas s glave nije pala, kamoli posao.

Karakteristika je svake krize razduživanje i rast štednje. Ni Hrvatska nije iznimka, pa raste, među ostalim, i stambena štednja. No država je činila sve ne bi li je u praski destimulirala, pa u rubrici Moj novac provjeravamo kakve su brojke i zašto je to, unatoč svemu, najisplativiji stambeni kredit na tržištu.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 13. listopada na Novoj TV i nedjelju 14. listopada na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju