Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Zbog GDPR-a i cijele priče o zaštiti osobnih podataka, HROK - kreditni registar trenutno ne funkcionira. Krediti se u međuvremenu i dalje traže, no kako banke nemaju uvid u ukupna zaduženja klijenata, nije teško pretpostaviti da se proces usporio. Informer provjerava kakvo je stanje na terenu.

Dok se čeka novi Ovršni zakon, Vlada pokušava ugasiti vatru, među ostalim i otpisom dugova. Vjerojatno je svima osim vladajućima jasno da bez zakona koji iz procesa izbacuje Finu, odvjetnike, javne bilježnike i njihove tarife, od rješenja neće biti ništa. O svemu tome u novoj epizodi, ekipa Informera priča s Ivicom Grčarom, prekaljenim kolumnistom koji pravo i pravdu ima u malome prstu.

Zbog ukidanja drugoga mirovinskog stupa, malo je tko čitao druge detalje zakona. A u jednome od članaka stoji kako depozitari mirovinskih fondova mogu biti banke koje s mirovinskim društvima nisu povezane. Slikovito, banka koja ima mirovinski fond 'A' ne može biti depozitar mirovinskog društva 'A', ali može biti depozitar mirovinskog društva 'B'. U kuloarima se već počelo šuškati kako se počeo stvarati kartelni odnos pojedinih banaka i mirovinskih društava.

Otkako su u naš svijet ušle platne kartice svih vrsta, malo tko uspijeva trošiti razumno i ograničeno. Prečesto se probiju svi limiti i potroši daleko iznad mogućnosti. Upravo zato u rubrici Moj novac pitamo treba li i kada u zaštiti osobnoga budžeta angažirati financijske savjetnike.

Ne bismo li u hrvatski ambijent dodali malo boje, odlučili smo pronaći primjere iseljenika koji su se, unatoč svemu, odlučili vratiti kući. Štoviše, ovdje su pokrenuli svoje, zasad uspješne biznise. Povratnik Antonio Vukorepa bacio se na brendiranje domaćih proizvoda.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 28. srpnja na Novoj TV i nedjelju 29. srpnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju