Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Otkako ga je 2012. uvela bivša SDP-ova Vlada kao vatrogasnu mjera smanjenja nezaposlenosti, stručno je osposobljavanje potpuno zamijenilo pripravništvo, obrušilo je plaće, posebno među visokoobrazovanima i ženama, ali nije povećalo zaposlenost niti smanjilo nezaposlenost. Informer donosi analizu.

Europski je parlament odgodio pregovore o Direktivi o autorskim pravima. Za brojne europske aktiviste to nije odluka koja označava predah. Štoviše, ona daje dodatno vrijeme za uvjeravanje javnosti da direktiva ograničava slobodu na internetu. O tome kome je i zašto ta sloboda trn u oku za Informer govori hrvatska internetska aktivistkinja Leina Meštrović.

U Informeru ovoga puta bit će riječi o bruto i neto iznosima, kako bismo razumjeli razliku između onoga što nam sjedne na račun u banci i iznosa koji ukupno trebamo zaraditi da bismo namirili državu. Ovisno o visini plaće, država posegne za 30 do više od 40 posto ukupnoga iznosa. Previše i za super bogate i efikasne države.

Sigurno ste iskusili onaj osjećaj krivca bez krivnje kada vas u trgovinama prate u stopu, i kada sa strahom provjeravate hoćete li proći elektronički sustav zaštite iako naravno ništa niste ukrali. Krađe doista nisu zanemarive, posebno u modnim trgovinama, stoga Informer provjerava koliko se i zašto krade?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 21. srpnja na Novoj TV i nedjelju 22. srpnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju