Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Stručnjaci kažu da bi digitalizacija samo 10 posto države pogurala BDP za 1 postotni bod. Ovotjedni Informer pokazuje kako ta čuvena digitalizacija izgleda u praksi na primjeru HŽ-a.

Što bismo mogli i trebali s državnim kompanijama koje uglavnom generiraju gubitke ne znamo. Konsenzus ne postoji, no slučaj Uljanik pokazuje da stvari nisu crno bijele, posebno ako je iza te stvari korupcija. O odnosu državnoga i privatnog ekipa Informera razgovarala je s ekonomisticom Vedranom Pribičević.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić voli se kititi strateškim projektima, no ne samo da je s njegove liste tih projekata manje od 20% realizirano nego i ono što jest nema nikakva strateškog učinka. A strateški u gradu veličine Zagreba uglavnom podrazumijeva prometno. Informer provjerava kakvo je stanje sa strateškim projektima.

Od Ankice Lepej kao prve zviždačice, pa sve do danas država se nije istinski potrudila zaštititi one koji prokazuju kriminal. Formalno, štitila ih je kroz nekoliko raznih zakona, no u praksi zviždači su bili prepušteni sami sebi. Ni novi zakon koji se upravo kroji očito neće biti bolji, jer nitko iz vlasti nije mislio da bi u njegovo pisanje trebalo uključiti upravo one koje se navodno štiti.

Suvremeni stil života u kojemu se život sveo uglavnom na posao, malo vremena ostavlja za obitelj. Još manje za brigu o starim roditeljima. Stoga su domovi za stare i nemoćne često jedino rješenje. U rubrici Moj novac pogledajte priču o tome koliko ti domovi stoje, koliko se na njih čeka i tko ih najčešće plaća.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 08. rujna na Novoj TV i nedjelju 09. rujna na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju