Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ljestvice i uspoređivanja prilično precizno ukazuju na bolna mjesta naših propusta. Svježe je objavljena ljestvica digitalne konkurentnosti na kojoj jesmo poboljšali poziciju, ali i dalje presporo rastemo i sve češće gledamo u leđa nekada lošijih od nas. Kako točno stojimo, gledatelji će moći vidjeti u Informeru.

Ako po nečemu nismo konkurentni onda su to porezi. Ne samo da su previsoki nego ih i svako malo mijenjamo, nažalost samo parcijalno. Posljednju najavu, onu o smanjenju PDV-a dio je ekonomista dočekao na nož. Među njima je i ekonomski veteran Guste Santini.



Koliko smo u neskladu s konkurentnim dijelom Europe i svijeta pokazuje i analiza budućih trendova ponude i potražnje vještina i zanimanja koje će se tražiti do 2030. godine. I ta je analiza prokazala naš najveći nedostatak - potpunu neusklađenost tržišta rada i obrazovanja. Doduše, odnos ponude i potražnje na tržištu rada baš i ne pokazuje da ima ikakva smisla fakultetski se obrazovati, jer su već neko vrijeme najtraženija zanimanja nižih kvalifikacija. Informer donosi analizu.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 30. lipnja na Novoj TV i nedjelju 01. srpnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju