Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ne zna se kako će i kada završiti saga o Agrokoru, a već se odmotavaju nove, skupe priče. Uljanik bi nas, kako sada stvari stoje, mogao stajati mnogo više. No ta priča možda i najbolje pokazuje što se dogodi kada ni 30 godina nakon kraja jednoga sustava nismo u stanju iz njega doista i izaći.

Hrvatska će uskoro sa svim pokazateljima biti na dnu Europe. Naime, prema podacima Eurostata čak smo i u neplaćanju obveza gotovo najnepouzdanija nacija, gori su od nas samo oni s kojima se nikada nismo željeli uspoređivati. U rubrici Moj novac doznajte više o tome možemo li i kako praksu neplaćanja okončati.

Naviknuli smo da dolar dirigira svjetske ekonomske tokove, no na lokalnoj razini u svijetu se razvilo nekoliko tisuća lokalnih valuta. Iskustva pokazuju da su one dobar odgovor na svjetske krize jer jačaju lokalno gospodarstvo i čine ga otpornijim na previranja svjetskih tržišta. Kako Hrvatska stoji s time?

Gotovo da nema tzv. 'high street' trgovine na čijim vratima ne stoji zaštitar. Posao se čini odličan, odijelo, rad na toplome, posla nema previše. Nažalost, sve je to ušminkana iluzija, riječ je o jednome od najslabije plaćenih zanimanja. Informerova je novinarka provela s njima dan na terenu.

Suvremeni prostori, bez obzira na to govorimo li o trgovinama, uredima, kafićima ili, recimo, muzejima, pričaju priče o konkurenciji i osvajanju klijenata na posve nove načine. Naime, čini se da su svi drugi alati potrošeni, pa se kupci i klijenti privlače i prostorima u kojima se osjećamo dobro, važno, spremni potrošiti koju kunu više.'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 01. rujna na Novoj TV i nedjelju 02. rujna na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju