Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ekonomska uspješnost neke zemlje mjeri se na razne načine, danas uglavnom ljestvicama. Jedna je od njih ona ekonomskih sloboda. Očekivano, ne stojimo dobro iako se stvari popravljaju. Ono što nas još koči jesu skupi stečajevi, visoki troškovi građevinske dozvole, golemi socijalni transferi i subvencije.

Čini se da će tih sloboda na internetu biti sve manje. Tako se barem može zaključiti iz EU Direktive o autorskim pravima na digitalnome tržištu. Naime, prema direktivi bi recimo najveća svjetska tražilica i društvene mreže trebale plaćati svako dijeljenje poveznice. Evo što o tome kažu naši internet znalci i autori.

U Informeru je nebrojeno puta kritički pristupljeno ideji ukidanja drugoga mirovinskog stupa. Ovoga puta priliku za kontra stav ekipa Informera pruža nekadašnjem dekanu splitskog Ekonomskog fakulteta Željku Garači čiji su modeli pokazali da je uvođenje drugoga stupa najveća tranzicijska pogreška. Nažalost, niti ima reakcija na njegove stavove, niti postoji ikakva javna rasprava o tome.

Argumenata nema ni u uredu zagrebačkoga gradonačelnika, pa tako ne znamo zašto se recimo na fontane troši golem novac, samo u 2016. 32 milijuna kuna, dok istodobno gotovo 6000 građana u 21. stoljeću čeka – vodovod.

Mnogi roditelji, svjesni važnosti odvajanja svake kune sa strane, ugovaraju dječju štednju. Takva je štednja u načelu isplativija, no sve dok je dijete maloljetno novac se ne može tek tako podignuti s računa.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 06. listopada na Novoj TV i nedjelju 07. listopada na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju