Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ako je u Hrvatskoj nešto komplicirano onda su to porezi. K tome se najvažniji porezi mijenjaju barem jednom na godinu, pa nije nikakvo čudo što prosječan građanin poreze ni najmanje ne razumije. Evo kako su četiri profesorice sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta pokušale problematiku približiti svima nama.



U Hrvatskoj je oko 10 tisuća izbjeglica i mnogi od njih žele novu priliku potražiti baš ovdje. S obzirom na to da hrvatske radne snage kronično nedostaje, bilo bi logično da su imigranti dio rješenja. U Informerovoj priči pokazujemo zašto stvari ne idu glatko.



Glatko ne idu ni reforme, apsolutno ničega, pa tako ni znanosti i visokog obrazovanja. Izjeda ih isti virus koji je poharao i društvo – korupcija i nepotizam. O tome i još koječemu drugome razgovarali smo s fizičarem i društvenim kritičarem Antonijem Šiberom.

Posljednjih su godina zaredale konferencije o ženama koje nastoje izjednačiti ulogu i položaj žena prije svega u biznisu. Unatoč svim tim naporima žene su i dalje manje plaćene. Kakvo je pravo stanje i zašto bi cijelo društvo trebalo inzistirati na jednakosti?

Iako se socijalistički mentalitet svako malo optužuje za gospodarsko zaostajanje, kult rada nikada nije bio tako jak kao danas. Inzistiramo da se naši životni izbori, među ostalim, i zanimanja, prilagode tržištu. U rubrici Moj novac okrećemo tezu - evo kako bismo birali posao kada bismo ignorirali bitku za novac.



Zemlja cvijeća, Nizozemska, izvozom cvijeća prosječno utrži 80 milijuna eura na tjedan. U tjednu Dana zaljubljenih čisti profit dosegne oko 125 milijuna. Hrvatski cvjećari takvo što ne mogu ni sanjati, no iako većinu mirisnih biljaka uvozimo, Informer propituje može li se od cvijeća živjeti?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 05. svibnja na Novoj TV i nedjelju 06. svibnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju