'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV.

 Još uvijek traje mali rat između studenata i zaposlenih, i to zato što država ne oporezuje studentski rad. I umjesto da pogledamo kako su to riješile razvijene države – studentski se rad oporezuje kao i bilo koji drugi, ali pomaže stipendijama i povoljnim financiranjem - mi tek osnivamo radnu skupinu. 'Informer' je otišao korak dalje.



Dok se zemlja nezaustavljivo polarizira i tone u prošlost događa nam se, primjerice, HEP. Rast cijene struje dijelom je i priprema za prodaju dijela tvrtke, pri čemu ni javnost ni struka nisu imali prilike vidjeti ili podastrijeti bilo kakve brojke.



Na brojkama državna administracija itekako inzistira. Štoviše, smišlja nemoguće situacije. Recimo, kod prijave i odjave zaposlenika. Nitko ne smije početi raditi a da nije prijavljen, i to u roku 24 sata, no što ako novi posao počne odmah nakon završetka staroga? 'Informer' donosi priču o utrci s rokovima i administracijom.



Škola je počela, a s njom i prva iskustva s uniformama, u ponekim školama uvedenima kako bi smanjile imovinsku diskriminaciju. Podataka o preciznim troškovima nema, no, primjerice, trošak zagrebačkih uniformi snosi grad. 'Informer' donosi priču o prvim iskustvima.

 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 9. rujna na Novoj TV i nedjelju 10. rujna na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju