Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Sagu oko poskupljenja goriva zaustavila je vlast ograničavanjem cijena. Međutim, kome sve i koliko plaćamo u litri benzina te je li bolje rješenje bilo u kliznim trošarinama? Odgovore donosi ekipa Informera.

Baš poput 2020. godine, ni 2021. godina nije bolja za prijevoznike autobusnih linija. Uz spomenutu cijenu rasta goriva mnogima od njih ukinut je i moratorij na kredite. Računi dolaze na naplatu, cijene rastu, a putnika je iz dana u dan sve manje. Mnogi prijevoznici našli su se u blokadi. 

Drvna industrija u ovoj pandemijskoj godini bilježi minimalan pad, no proizvodnja namještaja lagano raste. Cilj industrije je povećati izvoz i domaću proizvodnju, a jedan od načina je i korištenje sredstava Europskih fondova. Koliko je u industriji namještaja bitna suradnja proizvođača i dizajnera, saznajte u Informeru.

 

Da je važnost digitalizacije u svijetu bankarstva postala važna pri realizaciji mnogobrojni procesa, svjesni su i u Sberbank. Zbog toga su svojim korisnicima omogućili novu uslugu u kojoj su objedinili internetsko i mobilno bankarstvo za građane.

 

U drugoj emisiji Projekta Startaj Hrvatska gledatelji su vidjeli poduzetničku priču kandidata Marije i Damira Čule iz Vinkovaca. Predstavili su svojevrsnu inovaciju na tržištu smrznutih slastica koja im je osigurala ulazak na police trgovačkog lanca Spar i InterSpar.

 

Predstavljene su nove prilike europskog socijalnog fonda koje idu u smjeru zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja i dobrog upravljanja. O najpopularnijem projektu „Zaželi”, kao i drugim konkretnim projektima, saznajte u Informeru.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju