Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Drugu godinu zaredom sindikati ne izlaze s podacima o Uskrsnoj košarici, no da se novčano povećala, a opsegom smanjila svima je jasno. Povećao se i broj onih koji će štedjeti ovih blagdana, a kako je to i koliko utjecalo na prodavače donosimo u ovotjednoj epizodi Informera.

Kada bi vas netko pitao želite li skupocjeni automobil ili digitalni poster vanzemaljca ne biste dvojili. Međutim, nakon ovog priloga dva puta će te razmisliti. U posljednjih godinu dana procvala je prodaja digitalnih umjetnina. Nezamjenjivi tokeni ili NFT-ovi u svijetu postižu i više milijunske iznose. Istražili smo treba li kupovati ovakvu umjetnost ili je bolje dizajnirati?

Industrija je pokretač gospodarstva i generator otvaranja radnih mjesta. Međutim, nisu sve industrije u svim regijama jednako snažne. Upravo je to jedan od razloga za industrijsku tranziciju Panonske, Jadranske i Sjeverne Hrvatske. Gospodarski prioriteti utvrđeni su na temelju teritorijalnog bogatstva, ali i globalnih trendova.

 

Gotovo 14 milijuna dolazaka i šest puta više noćenja podatci su prošlogodišnje turističke sezone. Velika većina posjetitelja se odmarala, no kada je glavni motiv putovanja sudjelovanje na skupovima i manifestacijama riječ je o kongresnom turizmu. Prošle je godine održano manje od 20 posto planiranih konferencija. Kakva je situacija ove godine te imamo li sve potrebno za konferencijsku industriju, pogledajte u ovotjednom prilogu Informera.

 

Možda nije poznat po konferencijskom, no po klasičnom turizmu svakako jest. Otok Ugljan smjestio se preko puta Zadra što objašnjava i naziv mjesta Preko gdje je i trajektna luka. Osim turizmom stanovnici se ondje bave i drugim vrstama poduzetništva.

Nadmetanje za umjetnička djela, vrijedne predmete ili čak nekretnine najčešće viđamo samo na filmovima, no licitirati se može i kod nas. Kupoprodaja je to različite robe uz javno ili ograničeno nadmetanje. U ovotjednom Informeru donosimo što Hrvati najviše kupuju, ali i kakvi predmeti postižu najvišu cijenu?

Emisiju "Informer" pratite subotom na Novoj TV. Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju