'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

Znamo da je Porezna brza na okidaču kada treba utjerati dug, no nevjerojatno je spora kada je situacija obrnuta. Informer upozorava da kod instituta zastare postoji rok, pa ako ste porez preplatili, a nemate evidenciju o tome ili niste bili uporni, novac će otići u vjetar. Istodobno, mogućnost prebijanja poreza postoji – manje-više samo u teoriji.

Svaki put kada država nešto popravlja u pravilu bude još lošije od originalne zamisli. Informer je već donosio priloge o stručnom osposobljavanju, o tome da je ono diskriminatorno prema starijima od 30 godina i da zapravo dokida institut stažiranja. Ministarstvo rada upravo radi na Strateškom planu za razdoblje 2018.-2020., no generacija 30+ kaže da je prepun rupa!



Zato iz Europe pušu neki bolji vjetrovi. Naime, od proljeća iduće godine na tržište platnoga prometa, uz banke stižu i novi, nebankovni igrači. Riječ je o Internet plaćanjima i e-poslovanju koje će biti moguće obaviti ne samo platnim karticama nego i klasičnom transakcijom, s računa na račun, ali bez sadašnjih kompliciranih procedura i to u realnome vremenu.



Iscrtana parking mjesta raširila su se po cijelome Zagrebu, iako zasad novih parking zona još nema. A nema ih, jer nema ljudi koji bi ih pokrili. Očekivano, Zagreb parking posluje u plusu, no kako je on dio Holdinga, viškovi iz jedne tvrtke krpaju manjkove druge. Zapošljavanje u ZG parkingu nije moguće ni zato što je na razini holdinga previše zaposlenih. Paradoksalno - nedostaje radnika.

Više od 80 posto kapitala kompanija nije u materijalnoj imovini, dakle nije u nego u – pameti. To je globalni trend, no dok globalno takve kompanije nemaju problema s financiranjem, naše imaju. Banke se, naime, zbog regulatora osiguravaju upravo nekretninama, pa se mlade tvrtke bogate intelektualnim kapitalom moraju drukčije snaći.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 25. studenog na Novoj TV i nedjelju 26. studenog na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju