Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

 Detalji iz poslovnoga života državnog povjerenika za Agrokorpokazuju suštinu našeg ekonomskog neuspjeha. Pri tome Informer pita ključno pitanje: gdje je granica između državnog i privatnog? O kakvom poduzetništvu govorimo ako je većina oslonjena na državu? Gdje je granica do koje trpimo umreženost države i privatnoga kapitala na račun poreznih obveznika?

Prošli Informer govorio je o tome što se događa ako izgubite HAC-ovu naplatnu karticu, a sada ide korak dalje. Naime, ta ista kartica vrijedi samo 24 sata. Mala smo zemlja, pa se vjerojatno pitate zašto bi to bio problem. No ako ste cestovni prijevoznik, odnosno vozač koji prema zakonu mora stati i odmoriti, eto problema.

Blokiranima država ne želi pomoći, pokazala je to nebrojeno puta. Zato ekonomisti koji razmišljaju 'izvan kutije' imaju prijedlog. I to takav koji spaja tradicionalno sa suvremenim. Prema prijedlogu bivšeg dekana splitskog Ekonomskog fakulteta, blokiranima bi mogle pomoći kriptovalute, točnije – kriptokune!

Energetska održivost odavna nije modni dodatak koji financijski podupire Europska unija. Poslovanje koje štedi energiju, dakle i novac, nužan je element konkurentnosti, prije svega na inozemnome tržištu. Takvih je tvrtki sve više.

Rubrika 'Moj novac' vraća nas na početak, u vrijeme kada nastaje naš odnos prema novcu - u djetinjstvo. Kako o novcu, o kojemu ni sami kao roditelji često nemamo razuman odnos, pričati s djecom? Kako izgraditi taj odnos za njihovu najbolju financijsku budućnost?

 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 24. veljače na Novoj TV i nedjelju 25. veljače na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju