'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV.

Gledajući samo ekonomske pokazatelje, moglo bi se zaključiti da prosječan Hrvat nema nikakva razloga za iseljavanje: gospodarstvo raste i oporavlja se. Međutim, u tome i jest zamka pokazatelja jer oni mjere samo izvanjsko, a o kvaliteti života mnogo više govore plaće i zaduženost. 'Informer' donosi više u ovotjednom izdanju emisije.

S kakvim perspektivama i s kojim teretima ulazimo u jesen? Imamo li rekordno nisku nezaposlenost, sjajnu sezonu, dakle i rast? Ili počinjemo s prosvjedima zbog poreza na nekretnine? O svemu tome 'Informer' donosi u razgovoru s ravnateljicom Ekonomskog instituta Maruškom Vizek.

Nijedna mjera, koju je ijedna vlada ikada donijela, nije prošla test procjene učinka. Tek kada nešto zaživi osvijestimo da se radi o mjeri prepunoj crnih rupa. Ista je stvar s najpopularnijom mjerom zapošljavanja – stručnim osposobljavanjem. Zašto? Gledatelji imaju priliku doznati u 'Informeru'.


Kraj je sezone i država trlja ruke računajući na opet rekordne devize, i to unatoč tomu što kronično nedostaje sezonskih radnika. Naime, sezonci bježe iz Hrvatske jer uglavnom rade po tri mjeseca bez dana odmora. To je, naravno, nezakonito, no inspekcija nema.

S početkom školske godine 'Informer' propituje koliko će ona stajati roditelje, već iscrpljene troškovima ljetovanja, ako ga je i bilo. Ekipa 'Informera' istražila je koliko gdje stoji oprema za školarce, uvažavajući i činjenicu da su ponegdje udžbenici besplatni.
 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 2. rujna na Novoj TV i nedjelju 3. rujna na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju