Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Do prije godinu dana zaključavanje gospodarstva činilo se nezamislivo, no u ožujku prošle godine upravo se to i dogodilo. Što smo dobro iz svega toga naučili, a što ne bismo trebali ponoviti saželi smo u nekoliko minuta.



Najava donošenja novog Zakona o sjemenu, koji uređuje područje sjemenarstva i rasadničarstva, izazvala je u javnosti mnoge polemike. Mali poljoprivrednici tvrde da će sjeme nekih domaćih kultura jednostavno nestati, a s druge pak strane Ministarstvo poljoprivrede ističe da uvodi nužne potrebe kako bi se sjeme još bolje zaštitilo.



No što se uistinu želi postići novim Zakonom o sjemenu te hoće li s njime hrvatska uistinu ostati bez autohtonih vrsta voća i povrća, odgovore ima državni tajnik u Ministartvu poljoprivrede Tugomir Majdak.



Uvođenje pametnih brojila, ugradnja transformatora više energetske učinkovitosti i ugradnja prekidača po dubini mreže, aktivnosti su HEP-ovog Pilot projekta uvođenja naprednih mreža. Koja je vrijednost projekta, kako izgleda i kakve su koristi za krajnjeg potrošača doznajte u Informeru.



Gledano danas, Rijeka je treći grad po veličini u Republici Hrvatskoj i administrativno središte primorsko goranske županije. Unatoč tome građani iseljavanju, a oni koji su ostali priželjkuju procvat poduzetništva kakvo je kroz povijest osiguralo status ovoj ljepotici.

U vremenima kada je ponuda igračaka, opreme za bebe, ali i pelena veća nego ikada, pravo je otkriće na jednom mjestu pronaći proizvode koje za djecu kreiraju upravo majke. 'Mama Market' je mjesto gdje se spajaju majčinstvo, poduzetništvo i ljubav prema djeci.


Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju