Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

U vremenima kada se uspješni biznisi sitno broje, malo se tko pita kako tretiraju zaposlenike, kako poslovne partnere i koliko je u njima etičnosti. Istraživanje je pokazalo kako u Hrvatskoj samo četvrtina poduzeća posluje etično, pa Informer pita: zašto tako malo?



Tehnologija mijenja sve, pa i brzinu i broj ulazaka u biznis. Najhrabriji su start up-ovi. No tek mali dio njih preživi prve godine poslovanja, pa da bi to bilo lakše i da lakše iskorače regionalno i globalno, utemeljen je laboratorij za inovacije.



Možda je s novom regulacijom taksi tržišta država odnijela pobjedu nad Uberom, no razvoj novih modela poslovanja i pojavu takvih disruptora jednostavno nije moguće zaustaviti. Digitalna revolucija mijenja sve i omogućuje platforme na kojima se posluje brzo, inovativno, bez posrednika. Kako ostati konkurentan u disruptivnome svijetu?



Proteklo je više od 15 godina od pojave prvih tajnih kupaca ili mystery shoppinga. No, kako konkurencija raste tako raste i potreba za tajnom provjerom kvalitete rada zaposlenih i njihova odnosa prema kupcima. Informer donosi priču o tome kako je to danas na terenu.



Zbog nužde ili želje, nevažno je, sve više Hrvata svoje ideje pretapa u biznise. Naravno, u zaduženome društvu teško je dati otkaz i krenuti od nule, pa nam zakon ide na ruku. U rubrici Moj novac u Informeru pojasnit će se što privatno možete otvoriti ako ste zaposleni, a što ako ste umirovljenik.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 16. lipnja na Novoj TV i nedjelju 17. lipnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju