Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Gotovo 30 posto Hrvata je na granici siromaštva, ali kada su posebne prigode kakve su božićni blagdani, odnekud se uvijek izvuče kuna više. Lani se potrošilo 14 milijardi kuna, a Informer otkriva što građani u anketi kažu o planovima za ove blagdane.

Poslodavci godinama traže liberalizaciju tržišta rada jer smatraju da su zakoni rigidni, a otpuštanja nemoguća. Vlada je još 2013. krenula u omekšavanje, no dogodilo se samo to da se povećalo privremeno zapošljavanje, na određeni rok. Umjesto rasta zaposlenosti dogodio se egzodus ljudi, pa je Iva Tomić s Ekonomskoga instituta odlučila analizirati kakve su posljedice reformi tržišta rada.



Ako ne valja u Zagrebu i razvijenijim dijelovima zemlje, što reći o Slavoniji koja se čini zaboravljenom zemljom. No, Vukovar ipak nije zaboravljeni grad, a iz proračuna se izdvajaju nemala sredstva za poduzetnike koji se vraćaju svome gradu. Neke od tih primjera, kakav je primjerice poduzetnički projekt elektrosolarnog turističkog broda, pogledajte u Informerovoj priči.

Nacionalni prvak drame u HNK Goran Grgić gost je ovotjedne rubrike Moj novac. Za Informer je otkrio jesu li njegove financije tragične, dramatične ili komične, glumi li u privatnome životu, trebaju li se glumci brinuti za svoju mirovinu i još koješta drugo.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju