Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Uskoro će izbori za Europski parlament, kandidati su već u ozbiljnoj kampanji, no ne čini se da birači imaju pojma o čemu se tu zapravo radi. Stoga su i očekivanja izlaska na izbore vrlo niska. Neizlazak je, naravno, pogrešan jer Bruxelles nije neka nevažna prćija nego mjesto u kojemu se odlučuje i o nama važnim stvarima.



Da češće gledamo u susjedna europska dvorišta, vjerojatno bismo nešto učinili s činjenicom da su automobili ondje jeftiniji. Nakon financijske krize prosječna je starost hrvatskih vozila opet porasla, no malotko razumije da je stvar u porezima koji su među višima u Europi.



U rubrici Moj novac pogledajte konkretne primjere poznatih Hrvata i iz prve ruke doznajte kako zarađuju, kako štede i na što troše. Uostalom, svaki je savjet dobrodošao i možda potakne na promjenu ponašanja. Martina Marčinko led razbija s Davorom Bilmanom.

Dok čekamo upute kada ćemo i kako točno odvajati otpad, on se pokazuje prevelikim zalogajem koji malo koja lokalna vlast zna riješiti. Stoga se još uvijek nije odustalo od spalionica smeća.



Kažu da neki okreću program čim čuju riječ BDP jer je to dosadno. No, čini se da ćemo uskoro živjeti bez tog pojma jer smo stigli do kraja puta. Zasad apsolutno ništa ne pomaže da se svijet vrati na predkrizne stope rasta koje su i prije krize već bile u trajno silaznoj putanji. Možda je, kako sugerira Berlinski institut za demografiju i razvoj, vrijeme da razmislimo o održivosti.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju