Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Dok njemačka vlada najavljuje paket pomoći realnome sektoru težak 750 milijardi eura, s ključnom porukom: „Važno je djelovati brzo i nebirokratski“, hrvatska je Vlada ostala vjerna sebi – pomoći će, ali malo, sporo i uz tisuću papira dokaza da je pomoć u doba korone doista potrebna. Poduzetnici su se okupili oko inicijative Glas poduzetnika s kojom traže otpis, ne odgodu, a Informer otkriva što o državnome paketu pomoći misle ekonomisti.



Nakon smirivanja panike zbog potresa vratili smo se onoj dugotrajnijoj – panici zbog virusa. I da nije medija, od kojih mnogi senzacionalističkim naslovima dižu paniku na n-tu potenciju, već je sam strah od zaraze dovoljan da postupamo ishitreno, nerazumno, štetno. Uz sve to, jasno je da je život na kakav smo naviknuli stvar prošlosti, a nema veće anksioznosti od one koju uzrokuje promjena. Informer otkriva kako barem mrvu sniziti stupanj straha.

Većina zaposlenih, ako već nije dobila otkaz, radi od kuće. Prodaja i mnoge druge djelatnosti, zapravo sve što može, sele na online platformu. Možda ćemo, silom neprilika, i prije nego li smo mislili, svladati digitalnu revoluciju. No, ima još jedna, četvrta revolucija, ime joj je cloud. Ne samo poslovi, nego i svi podaci sele u virtualni, praktični neograničeni prostor. Informer istražuje zašto bi sve tvrtke trebale preseliti u taj prostor.



Nika Turković glazbenica je koja je studirala u Londonu gdje je, osim znanja i iskustva stekla i nove životne navike. Koliko se britanska i hrvatska prijestolnica razlikuju, što je novo naučila i primijenila u domaji te zašto se na koncu ipak vratila u prilično birokratsko okružje, doznajte u ovotjednoj rubrici Moj novac.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju