Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Kada je postalo jasno da će se privatni sektor potopiti u korona krizi glasnije nego ikada prije traži se rezanje plaća u javnome sektoru. Dio ekonomista uvjerava da bi to potopilo BDP koji će se ionako sunovratiti zbog gašenja ekonomije. Informer istražuje je li ovo prilika da napravimo rezove koje se nijedna vlada nije usudila učiniti gotovo 30 godina.Zaštita zaposlenih bit će također ključni zadatak u krizi. Prije svega su ugroženi oni iz realnoga sektora koji se ili otpuštaju ili im se smanjuju plaće, ali ne i obveze, od režija do kredita. Je li dio Vladinih i mjera banaka usmjerenih njima zasad dovoljan?Kao i kod svake krize, tržišta kapitala burno reagiraju. Neka su
tržišta u svijetu pala 30-ak i više posto, zbog čega, među ostalim, raste i potražnja za zlatom kao opipljivim utočištem. I Zagrebačka je burza reagirala – promet raste, no vrijednost indeksa pada baš kao i vrijednost imovine investicijskih fondova. Nazire li se kraj agonije i hoće li biti kritično kao i 2008.? Ljudi nenaviknuti na prisilni boravak u domu sve češće razvijaju anksioznost i paniku, pa rad od kuće mnogima i nije najveći blagoslov. Kako biste si barem malo olakšali novi režim rada i življenja, posegnite za aromaterapijom. Eterična su ulja dobrodošla podrška tijelu i umu koji se teško miri s virusnom sadašnjošću.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju