Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Kada se kaže da treba smanjiti udio države u gospodarstvu, onda to ponajprije znači smanjiti broj poduzeća pod državnom kapom. Desetljećima ih je više od tisuću, u mnogima od njih država je vlasnik manje od 25%. Sve su vlade radile nekakve planove privatizacije i restrukturiranja, od kojih je ostala tek prašina.



Istraživanja pokazuju da je modna industrija drugi najveći zagađivač u svijetu. Kupujemo čak pet stotina puta više odjeće nego prije dvadeset godina, pa nije čudo što ne znamo kuda bismo sa svim tim stvarima nego u smeće. U vrijeme siječanjskih sniženja Informer odgovara na pitanje treba li otići u šoping ili reciklirati ormar.

Hrvatska se već neko vrijeme utapa u viškovima likvidnosti, točnije, utapaju se banke. U njima je dnevno, ako se računaju i devize, oko 40 milijardi kuna viška. No, taj novac ne stiže do onih koji ga najviše trebaju – do poduzeća.



Prije godinu dana ekipa Informera obišla je Zagorje zelene i dvorce koji ga krase. Od tada do danas ništa se znakovito nije dogodilo, osim što se snijeg otopio. Doduše, kako kažu, godinu dana relativno je kratko razdoblje za bilo kakve poduhvate oko obnove dvoraca, ali je dokumentacija za neke pripremljena. Hoće li ovaj bajkovit krajobraz imati sretan kraj, doznajte u emisiji.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju