Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Od voća i povrća preko ulja pa do energenata; začarani je to krug u kojemu uzročno-posljedično cijene rastu. Usporedili smo cijene u trgovinama i na tržnici i pitali stručnjaka što očekivati. Priču donosi urednica Informera Martina Marčinko.

 

Među najoštrijim sankcijama zapadnog svijeta ubraja se izbacivanje Rusije iz SWIFT-a. U ovotjednoj epizodi Informera istražujemo što je uopće SWIFT, postoji li alternativa i kakve utjecaje možemo očekivati.

 

U Hrvatskoj je vidljiva centralizacija pa i kada su mladi u pitanju. Financiraju se veća središta, dok manja i nerazvijena područja zatvaraju škole i vrtiće. Sve to utječe i na manjak zaposlenih, ali i iseljavanje s kojim se Hrvatska suočava od ulaska u EU. U ovotjednoj epizodi Informera pogledajte koji su trenutno najveći izazovi mladih u Hrvatskoj.

 

Nakon glavnih izazova - obrazovanje, zaposlenje i stanovanje, temu o mladima dodatno smo istražili u njihovoj krovnoj organizaciji Mreži mladih Hrvatske. Doznajemo pomaže li im više Europska Unija ili Hrvatska te što konkretno znači Europska godina mladih koja se obilježava upravo 2022.

U vremenima kada se suočavamo s medicinskom krizom sve više ljudi se nalazi u samoizolaciji ili na bolovanju. Stoga je važno razlikovati kakva su vaša prava s obzirom na uzrok nesmogućnosti na rad, ali i prava poslodavca.

Koliko otpada godišnje bacamo, a koliko recikliramo? Što je s devizama građana Hrvatske te komparaciju SAD-a i Europe po pitanju startup jednoroga donosi ovotjedni komentar.

 

Pri pokretanju poslovanja nužno je odlučiti želi li se samostalno poslovati ili pri poslovanju imati uspješnog partnera, ali i mentora koji će biti potpora u cijelom procesu. Upravo odabir partnerstva može se pronaći i u franšiznom poslovanju.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju