'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Kako slučaj Agrokor odmiče, sve se češće pitamo zašto se država umiješala u priču. Jer petljanje u pravilu uvijek znači da će svi građani solidarno platiti ceh. Kako se tvrtke kojima prijeti stečaj množe poput miševa, 'Informer' propituje što će točno za državu, dakle i za nas, značiti preuzimanje odgovornosti.

Iako se svaka vlada voli hvaliti nižim stopama nezaposlenosti – a upravo bilježimo rekordno nisku – pravo zdravlje ekonomije otkriva stopa zaposlenosti. Možda bi se iz usporedbe tih dvaju podataka nešto i moglo zaključiti kada bi podaci bili točni, jednoznačni i usporedivi.



Od ovoga se tjedna potvrde o nekažnjavanju mogu zatražiti elektronskim putem. 'Informer' gledateljima donosi što vas sve traže kada se javljate na natječaj za posao.



S kurikulumom ili bez njega visoke poslovne škole razumiju što suvremena ekonomija treba – vezu s poslovnim sektorom, razvoj programa cjeloživotnog obrazovanja, međunarodnu suradnju i odgovornost za vlastiti uspjeh. Uvjet je za to jednak omjer teorije i prakse. 'Informer' donosi priču iz Rijeke.



U Hrvatskoj je sve naglavce. Pad nezaposlenosti ne znači rast zaposlenosti, kao što ni velik broj nezaposlenih ne znači da poslodavci imaju koga zaposliti. S obzirom na to da za uvoz radne snage postoje kvote, poseže se i za umirovljenima. Ekipa 'Informera' istražuje - uz kakve se uvjete umirovljenici mogu vratiti na tržište rada?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju