Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Svojedobno MMF i sada Europska komisija za ozdravljenje gospodarstva preporučuju privatizaciju državnih poduzeća. U tom ih je portfelju trenutno oko 1300 i, vjerovali ili ne, ta brojka raste. No, osim što svaka vlast krene ispočetka, nijedna s tim poduzećima nije napravila ništa. Zašto i bi kada su upravo ona mjesta za uhljebljivanje podobnih. Informer istražuje do kuda je dogurao najnoviji plan restrukturiranja.



168. epizoda emisije Informer emitira se točno na dan izborne šutnje. No osim što novinari taj dan moraju hodati kao po jajima, trebali bi i političari. Znamo da to nije tako i da su tijekom svih dosadašnjih izbora mnogo puta kršili šutnju. Kazne, naravno, postoje, no Informer otkriva jesu li ikada provedene u praksi.

Digitalizacija, umjetna inteligencija, algoritmi i roboti bez sumnje radikalno mijenjaju tržište rada i već sada brišu neka radna mjesta. Čeka to i Hrvatsku, koliko god se sporo razvijala. U Informeru pogledajte koga će algoritmi i roboti prije ili kasnije ugasiti.



Bez obzira na to kako poduzetnike u cjelini doživljavate i tretirate, ipak su oni svojevrsni benchmark u koji se želite ugledati. Stoga je itekako zanimljivo kako štede i na što troše. No kod Saše Cvetojevića nema previše mistike, električni automobil i reli njegova su strast. Ostale tajne doznajte u Informeru.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju