Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Bez obzira radi li se o startupovima ili uhodanim višedesetljetnim poslovima važno je biti prepoznatljiv. Vizualni identitet predstavlja smjer u kojem tvrtka nastupa u javnosti, a ako je dobro napravljen može pozitivno odrediti poslovni smjer. Istražili smo kako ga što kvalitetnije izraditi od preliminarnih faza realizacije.

Kada smo kod aktualnosti; u petak, 8. travnja obilježavao se Svjetski dan Roma. U njihovom je simbolu, crvenom kotaču, utkan napredak i pokret, a mi donosimo dvije takve priče. Anesa i Talita ruše stereotipe i vrijedi ih poslušati.

 

Susjedi su prošli tjedan imali festival demokracije, ako se to tako može nazvati. Srbija, ali i Mađarska, birale su novo političko vodstvo. Osim pobjedničkih rezultata, analiziramo kampanju, presedane, ali i neizostavni izlazak iz hladnjaka.

Prošli smo tjedan govorili o robnim zalihama, a sada produbljujemo temu. Bilo da je riječ o uobičajenom ili direktnom skladištenju, uz dodatno sušenje i dosušivanje u Hrvatskoj nedostaje skladištenih prostora za prehrambene i poljoprivredne namirnice što ima utjecaj i na kvalitetu hrane kakvu kupuju i jedu Hrvati.

 

20 gotovo revolucionarnih ideja i barem dvostruko toliko poduzetnika entuzijasta predstavili su se na najvećem festivalu digitalnih i društvenih inovacija u Europi. Cilj je okupiti najbolje startupove iz cijeloga svijeta, a kakvi su bili u realizaciji doznali smo u Zagrebačkom inovacijskom centru.

 

Iako se uz spomen kartela često vuku negativne asocijacije poput narkotika mi donosimo što on znači u poduzetništvu. Kada se nekoliko vlasnika tvrtki odluči na Kartelni sporazum o cijenama i podjeli tržišta predstavljaju ozbiljnu povredu prava tržišnog natjecanja. Njihov je čin kažnjiv te se vlasnici uz presude suočavaju i s visokim novčanim odštetama.

Emisiju "Informer" pratite subotom na Novoj TV. Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju