Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Milijun kuna nije neki novac, no ipak je dobar vjetar u leđa startupovima čije se ideje već testiraju na tržištu. Startup factory, program grada Zagreba, pokazao je da inovatorsko-poduzetnički duh itekako živi, štoviše, 37 timova, koliko ih je prošlo akceleratorski program, i danas su tržišno prisutni, a ništa manje ne očekuje se od ovogodišnjih startupova koji, među ostalim, tržištu nude filter za čišćenje ugljičnoga dioksida, učenje kroz igru ili mjerenje tuče.



Da je među političarima priličan postotak psihopata, nije neka novost. No, da ih je 4 puta više među predsjednicima uprava i top menadžerima nego među običnim pukom, već je ozbiljna stvar. U neku ruku, ništa čudno, jer ako se od prvog čovjeka traži brzina, efikasnost, rezanja, otpuštanja, onda takva osoba teško može biti empatična. Iako se javnost godinama bombardira pričama o tome kakvi trebaju biti zaposlenici, Informer istražuje kakav je psihološki profil CEO-a.



Znamo da je Zagreb centar svega, no drugi se gradovi itekako trude postati boljim domaćinom poduzetnicima. Tako, primjerice, Daruvar nije poznat samo po registarskim tablicama ili toplicama. S poslovnom zonom u kojoj je cijena najma po četvornome metru jednu kunu, inovatorima je znatno lakše realizirati poslovne ideje, od kojih se mnoge izvoze.



Glumica Mia Begović poznata je po brojnim filmskim, televizijskim i kazališnim ulogama, a za odigrala je ulogu sugovornice u rubrici Moj novac. Kakav status imaju hrvatski umjetnici, na što najviše troši, koliko joj je važno kako je odjevena i još mnogo toga otkrila je za Informer.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju