Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Gotovo svakoga dana dolazi do povlačenja proizvoda s polica trgovačkih centara koji u sebi sadrže pesticid etilen oksid. Koliko je zdravstveno štetan ovaj pesticid, ali i kako Hrvatska provodi ovaj zakon otkriva Biljana Borzan.

Tržište igara na sreću brzo je i promjenjivo, no Zakon ga ne prati. Razgovarali smo s bivšim ovisnikom o kockanju kao i stručnom osobom o problemu koji rapidno raste s proglašenjem pandemije.

 

Po visini mirovina Hrvatska se nalazi na neslavnom 61. mjestu. Poznato je da malo imamo zarađenih mirovina, ali isto tako da se i od njih ne može dostojno živjeti. No kakva je situacija s obiteljskim mirovinama te tko na njih ima pravo, pogledajte u Informeru.

 

Povećana nezaposlenost, nesigurna stambena situacija i nedostatno uključivanje mladih u političke odluke samo su neki od problema na koje već godinama ukazuje Mreža mladih Hrvatske. Nezaposlenost mladih povećala se tijekom pandemije, no ipak nismo najgori u Europskoj Uniji.

 

Možemo li ih uopće nazvati kriptovalute ili je to kriptoimovina? Kako god bilo, sve su popularnije, a najveće zablude o njima kao i glavno pitanje - jesu li balon koji će se lako ispuhati, istražuje ekipa Informera.

 

I dok broj obrta u vrijeme virusne pandemije raste, izumire zanat, naročito u sektorima za koje više ne postoji obrazovni sustav. Jedan od njih je kišobranarstvo koje opstaje u rijetkim gradovima zahvaljujući tradiciji. Posjetili smo obrt u Zagrebu koji više od stoljeća ručno radi kišobrane.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju