Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Odzvonilo je godišnjim odmorima i već će se u ponedjeljak čuti prvo školsko zvono. Neizvjesnost je i dalje prisutna, no koliko će početak školske godine sve uključene financijski opteretiti, doznajte u Informeru.

 

Najveći proizvođač, ali i distributer cvijeća u Europi je Nizozemska, za kojom Hrvatska poprilično zaostaje. Ne samo po brojnosti proizvodnje, već i po odgovarajućim vremenskim uvjetima, ali i mogućnostima uzgoja pojedinaca. To se naročito odrazilo na vrijeme virusne pandemije kada je do svježeg cvijeća bilo vrlo teško doći, a tu je bila prisutna i zabrana rada koja je prouzročila gubitke od čak 80%.

 

Osim što je paušalni obrt jedan od najjednostavnijih oblika poslovanja, isti je izuzetno lako i zatvoriti ako se odlučimo prekinuti obavljati poslovnu djelatnost. Što je sve potrebno kako bi zatvorili obrt i koliko košta pogledajte u Informeru.

Hrvatska gospodarska komora već godinu dana pruža podršku hrvatskim gospodarstvenicima koji se putem platforme Go Global - Go Virtual mogu povezati s poslovnim partnerima na inozemnim tržištima od njihovog interesa. Osim sastanaka s dosadašnjim tržištima, u rujnu se planiraju nova koja će hrvatskim poduzetnicima donijeti nove prilike.

 

Ona živi snove mnogih ljudi – odlučila je proputovati svijet. Prva destinacija bila je Ekvador, a trenutno je sjeverna Amerika. Kako i zašto? Otkud joj toliki godišnji? Kako to financira? Na ova i ostala popratna pitanja Ivana Validžić odgovara u rubrici Moj novac.

 

Sberbank nastavlja i dalje u smjeru modernizacije i digitalizacije poslovanja kako bi svojim klijentima omogućila još bolju uslugu i korisničko iskustvo. Svojim klijentima, malim i srednjim poduzetnicima, omogućila je novu online uslugu za otvaranje poslovnog računa.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju