Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Već više od dva desetljeća očekujemo cjelovitu poreznu reformu, no umjesto nje stalno se nude parcijalna rješenja. S početkom godine na meniju je PDV koji se očito smanjuje. Ekipa Informera propituje hoće li se cijene zbog toga smanjiti i je li to uopće dobar parcijalni potez?



Informer često dotiče teme koje nisu striktno ekonomske, ali itekako kroje ukupnu ekonomiju. U 101. emisiji Informer se bavi izborom za rektora Zagrebačkoga Sveučilišta. Novinare Informera zanimalo je kakvo nam Sveučilište stvarno treba, dakle i kakav rektor te kakve su šanse da se bilo što u sadašnjem kaosu promijeni.

Još malo o istoj temi, i to kroz razgovor s hrabrom damom koja precizira sve najbolnije točke sadašnjega sustava i vladavine rektora Borasa. Sveučilišna profesorica Vesnica Garašić za Informer pokazuje kako svaki profesor koji uistinu živi svoje zanimanje, treba javno reagirati.



U rubrici Moj novac ekipa emisije Informer donosi priču o tome zašto treba štedjeti i zašto to trebaju činiti upravo oni s najmanjim mjesečnim primanjima.



Informer voli i poljoprivredne teme, posebno one u kojima se otkriva nešto novo. Vrlo malo vlasnika ovčarskih stada iskorištava vunu, a još ih manje zna da vuna nije samo tekstilni materijal. Iz nje se može izvući skupa kozmetička sirovina – lanolin. Pogađate, sada ga isključivo uvozimo.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 10. veljače na Novoj TV i nedjelju 11. veljače na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.





 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju