Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

15. svibnja, obilježava se "Međunarodni dan obitelji". Svaka se obitelj susreće s različitim izazovima, a kako se cijela nacija nosi sa siromaštvom te kakvi smo na razini EU, Informer ima odgovor!

Uzgoj cvijeća, za razliku od povrća, i nije najzahvalnija vrsta uzgoja u vrijeme virusne pandemije. Kako održavati proizvodnju, ali i plasirati svoje proizvode na tržište provjerili smo u Dužici gdje se nalazi jedina proizvodnja kaktusa i sukulenata u Hrvatskoj.

Velike gubitke u vrijeme virusne pandemije bilježe mnogobrojni izlagači na sajmovima , kao i organizatori koji od studenog 2020. godine odlukom nacionalnog stožera ne rade. No čini se kako neki ovu odluku poštuju, a drugi ne.

U vremenima nesigurnosti, financijska pismenost nas uči kako je bitno štedjeti u dobrim vremenima kako bi preživjeli ona krizna. Zadnji rezultati istraživanja razine financijske pismenosti u Hrvatskoj pokazala je njen rast, no mladi od 18 do 29 godina i dalje pokazuju najveći nedostatak financijskih znanja i vještina.
Osim po prirodnim ljepotama, enogastronomskoj tradiciji i kulturnoj baštini, Istra se odnedavno može pohvaliti još jednim jedinstvenim projektom koji privlači turiste. U Svetom Petru u Šumi otvorena je „Prva kuća od kobasica”.

Voćari još uvijek utvrđuju štetu nakon hladne fronte koja je Hrvatsku pogodila početkom travnja. Temperature su se spuštale do minus 8 stupnjeva, a šteta je u nekim krajevima stopostotna. Proglašeno je stanje elementarne nepogode, kako bi voćari mogli prijaviti štete jedinicama lokalne samouprave i osiguravajućim kućama.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju