Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Ječmeni slad, hmelj, voda i kvasac sastojci su nekima omiljenog osvježenja u ove vruće dane – piva. Kako se točno ono proizvodi otkrila je ekipa Informera u obiteljskoj pivovari u Osijeku.



Vlažne maramice, dezinficijens i higijenske maske tijekom pandemije nametnule su se visoko na listi prioriteta pri kupovini za kućanstvo. Kakva je trenutno osobna potrošnja te jesu li se ljudi opustili s opuštanjem mjera?



Hrvatska i dalje nije samodostatna po pitanju proizvodnje hrane. Problem je velik uvoz jeftine robe iz inozemstva, ali i značajni strukturalni problemi. Kakva je situacija u Međimurskoj županiji i kako unaprijediti poljoprivredni sektor, Informer ima odgovor.



Briga o okolišu je u sve većem fokusu društva – kako pojedinačnih investitora i kompanija, tako i regulatora. Ugljični otisak u poslovanju obuhvaća emisije za koje je tvrtka direktno odgovorna korištenjem svojih resursa. A kako smanjiti ugljični otisak u poslovanju doznajte u Informeru.



Jeste li ikada čuli za zanimanje Kovino pojasar? Ovo zanimanje je toliko rijetko da u metropoli postoji samo jedan obrt koji još uvijek izrađuje metalne predmete ili dijelove predmeta posebnom tehnikom tiještenja.



„Od umjetnosti i za umjetnost se živi, s umjetnicima se poslovno surađuje i druži, umjetnička djela se produciraju, razmjenjuju i u njima se uživa u svom privatnom prostoru" riječi su vrsnog hrvatskog kolekcionara umjetnina Tonija Politea, koji je među prvima u Hrvatskoj pokrenuo aukciju slika. Treba li ulagati u umjetnine otkrio je u prekrasnom ambijentu Muzeja Matija Skurjeni u sklopu novootvorene izložbe porculana iz vlastite kolekcije.



Prvi Jadrolinijin trajekt zaplovio je 1961. godine na liniji Crikvenica - Šilo. Bio je to trajekt Bodulka. Vrlo ključnu ulogu su pri tome imali članove posade. Danas ih je u Jadroliniji zaposleno ukupno 1287. Što sve rade i kakve odgovornosti imaju, provjerili smo u splitskoj trajektnoj luci.



Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju