Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Nakon pojma „doline smrti“ za male i srednje poduzetnike, od kojih čak polovina zatvori posao u prvih pet godina, paušalnih obrtnika te najave porezne inspekcije, sada se u serijalu o malim i srednjim poduzetnicima bavimo transferom poslovanja. Grubi su podatci koji govore da ih čak trećina propadne, trećina se proda, a tek trećina pronađe adekvatnog vlasnika. Takva je sudbina tvrtki kojima vlasnici odlaze u mirovinu.

 

Nakon teorijskog, donosimo i konkretan primjer praktičnog uspješnog transfera poslovanja u tekstilnom sektoru. Doduše, transfer je još u procesu, ali tvrtka koja je prepoznata na tržištu posluje čak četiri desetljeća. Je li na kraju šefica mama ili kćer doznajte u Informeru.

Hrvatska gospodarska komora digitalizirala je poslovanje putem komunikacijske platforme za poslovne subjekte, javnu upravu i građane. Platforma jednostavnog naziva – Digitalna komora, poduzetnicima olakšava i ubrzava obavljanje pojedinih poslova putem ukupno osam e-usluga, među kojima je i e-Pokreni poslovanje.

Fizička se kupovina u dućanima preselila na digitalne platforme, no objema je čest nedostatak ponude određenih artikala koji je opravdan pandemijskim uvjetima. Činjenica da proizvode koje prodaju doista imaju na lageru izdvaja PEVEX-ov web shop.

Želju i utrku za profitom redefiniraju nove vrijednosti među kojima se ističe društvena odgovornost. Što predstavlja društveno odgovorno poslovanje, kako i zašto se provodi te je li obvezatno donosimo u Informeru.

Predstavljen je i posljednji kandidat projekta Startaj Hrvatska. Zvonimir Kalić iz Đakova već je kao mlad otkrio što znači biti poljoprivrednik, ali i poduzetnik, a stručnjake iz SPAR-a Hrvatska oduševio je svojim Uljem Croaticanna, koje nastaje hladnim prešanjem sjemena konoplje u strogo kontroliranim ekološkim uvjetima.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju