'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

Točan broj zaposlenih u javnome sektoru nije poznat. Vjerojatno zato što razne državne agencije niču poput bambusa, a niti im se zna broj niti se zna koliko je u njima zaposlenih. Ogledni primjer veli ovako: Agencija za plaćanja u poljoprivredi osnovana je sa 140 zaposlenih, danas ih je više od 700! Zašto im ne znamo broj? Zna Informer!



Možda i jest spin, no mnogi će reći kako čak i kasnimo s javnom raspravom o uvođenju eura. Predviđanja, naime, kažu kako nije izgledno da uvedemo euro prije 2025. No što god mislili o tajmingu početka rasprave, činjenica je da vlast nema nikakvu komunikaciju s javnošću i da ta ista javnost većinu tema niti razumije niti prepoznaje kao važne.



Ponuda, pa ukidanje, pa vraćanje tramvajske karte za 4 kune pokazalo je svu nevolju zagrebačkoga prijevoznika. Naime, ZET je zbog te karte zaglibio u minusu, no gradonačelnikovo uvlačenje biračima svejedno je jače od matematike. Kako stvarno posluje ZET?



Gotovo nema područja društvenoga života koje je održivo bez financijske podrške velikih kompanija. Čak i onda kada je riječ o humanitarnim koncertima koji pomažu djeci oboljeloj od karcinoma. Jedan od naših najvećih kantautora, uz pomoć naše naftne kompanije, zapjevao je u Sisku, za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti Sisačko-moslavačke županije.



Svi smo generali poslije bitke. Svi smo bili pravovjerni, samo to nismo smjeli pokazati. Svi smo mi znali kako je nastao Agrokor i što je radio dobavljačima. No valjda prije nego li je vrijeme sazrjelo koncern nije mogao pasti. Problem je, međutim, što žmirimo na sve te velike dok su još mali. Šutnja se pokazuje ponajvećim strukturnim problemom.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 18. studenog na Novoj TV i nedjelju 19. studenog na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju