Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Hrvati su u Europskom vrhu po oboljelima od raka i srčanih bolesti. Jedu puno manje ribe u odnosu na druge mediteranske države, a hranu većinom kupuju u supermarketima i na sniženjima. Po deklaracijama je teško znati kakvu hranu kupujemo i od kuda ona uistinu dolazi, upravo zato EU uvodi strategiju koja će pomoći kupcima pri odabiru domaće hrane.



Vlada RH godinu dana kasni s donošenjem novog zakona o službenim kontrolama hrane kojeg propisuje Europska unija. Zašto je to tako i do kada ćemo jesti hranu druge kvalitete u odnosu na naše susjede iz EU? Odgovore ima Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.



Udaljen svega 20 kilometara od metropole Zaprešić je grad sve poželjniji za mlade obitelji. No što se u gradu radi po pitanju investicija u posljednjih nekoliko godina, Informer ima odgovor!



S obzirom na sve veće brojke zaraženih i nemogućnost kontroliranja pandemije, ovogodišnja turistička sezona neizvjesna je u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i Zadru koji smo podrobnije istražili.



U cilju pružanja podrške svojim klijentima, malim i srednjim poduzećima čije je poslovanje pogođeno posljedicama pandemije, Sberbank je donijela niz mjera kako bi im olakšala nastavak poslovanja.



Iako je sada u vlastitom salonu, dio karijernog puta je umjesto u poslovnome prostoru provela u automobilu. Kristina Ukalović, prošlogodišnja mikro poduzetnica godine, u rubrici Moj novac ispričala je svoju inspirativnu priču.



Bez interneta danas gotovo ne možemo. Potreban nam je za posao, informiranje, zabavu i komunikaciju. No, često zaboravljamo na različite opasnosti na koje možemo naići. Kako se zaštititi od internetskih prevara i koje korake mi sami možemo poduzeti da to spriječimo, pogledajte u Informeru.

IT industrija jedna je od vodećih industrija u svijetu, a svoj rast bilježi i u Republici Hrvatskoj. Upravo tim povodom Hrvatska gospodarska komora predstavila je Analizu hrvatske IT industrije koja pokazuje da je u 2019. godini ukupni prihod dosegao 27 milijardi kuna.



Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju