Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Kibernetička sigurnost našla se u središtu javnosti nakon američkih izbora, a to je ujedno i naša sljedeća tema. Socijalni inženjering stara je tehnika pokušaja prevare kojoj je čovjekova lakovjernost u fokusu. Kako se zaštiti u suvremenom dobu digitalizacije donosi ekipa Informera.

Godinu je dana prošlo od predsjedničkih izbora u SAD-u. Obilježila ih je neizvjesnost, ali i promjene. Naposljetku je demokratski kandidat Joe Biden pobijedio dotadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa. Što se sve od tada dogodilo u SAD-u i svijetu, osobito u segmentu gospodarstva, pogledajte u Informeru.

Uz digitalizaciju, jedan od prioriteta Unije je i zelenija Europa. Na konferenciji UN-a o klimatskim promjenama održanoj u Glasgowu, iznesen je cilj da se globalno zagrijavanje ograniči na 1,5 °C. Misao je to vodilja i Europske unije koja želi biti vodeća u zelenoj tranziciji u svijetu. Stoga je u Zagrebu u organizaciji HGK i Apsolona održana konferencija naziva „Poslovanje u doba zelene tranzicije”.

 

Opskrbni lanac čine prodaja na veliko i malo. Dok je jedna usmjerena građanima i fizičkim osobama druga je usmjerena prema velikim igračima. PEVEX-ova veleprodaja većinom je namijenjena građevinskom sektoru, a potom i trgovačkim lancima te dijelom Horeca tržištu i javnom sektoru. Individualnim pristupom i stručnim savjetovanjem pozicionirali su se kao kvalitetan partner svojim korisnicima.

 

Kao što im i samo ime govori, Moje Zrno krenulo je s idejom o sadnji i preradi proizvoda. Danas je ovaj brend usmjeren na dostavu voća, povrća, orašastih i sušenih plodova. Prema kome su usmjereni, kako posluju i odakle dolaze namirnice doznajte u ovotjednom Informeru.

 

U sedmoj epizodi projekta Startaj Hrvatska partnera Nove TV i SPAR Hrvatska, gledatelji su imali priliku vidjeti priču Brankice Borović i Paola Alessandra Maria iz Radučića. Oni su predstavili svoje proizvode - prirodnu kremu za lice s magarećim mlijekom i gel za tuširanje s magarećim mlijekom. Zašto su se odlučili na proizvodnju prirodne kozmetike i što im je sve bilo potrebno pogledajte u Informeru.

 

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju