Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Jedna od prvih institucija u Hrvatskoj koja je prošla digitalnu transformaciju je Hrvatska gospodarska komora. Njihova komunikacijska platforma Digitalna komora namijenjena je za poslovne subjekte, javnu upravu i građane, a kako im štedi vrijeme i novac doznajte u Informeru.



Kada govorimo o Petrinji, govorimo sa strepnjom zbog potresa. No osim stambenih objekata, štetu su imali i mnogobrojni poduzetnici koji su preko noći prestali s radom. Dobra vijest je da će se to krajem svibnja promijeniti jer se gradi stambeno/poslovno naselje „Centar novog života”. Posjetili smo ovo važno središte te Vam donosimo ekskluzivne snimke dolaska prvog kontejnera i postavljanje na ovo važno zemljište.



Nepisano pravilo u svijetu poduzetništva je i poslovno odijevanje, no virusna pandemija i sastanci putem online platformi nametnuli su i novi način prilagodbe. Kako se odjenuti za virtualni sastanak sa šefom i kolegama, provjerili smo u Varteksu koji već godinama stvara trendove u muškoj i ženskoj modi.



Na istoku Hrvatske smještena je Osječko-baranjska županija, na čijem je čelu župan Ivan Anušić. Uz poslovne poteze s njim smo razgovarali o privatnom životu, karijernom putu, ali i planovima za budućnost.



Mnogim zaljubljenicama u modu njihov bi se posao činio kao ostvarenje sna – Tanja Cerisnki Štimac i Ana Matutinović poduzetnice su koje su spojile biznis i modu, a kako to izgleda u praksi doznajte u rubrici Moj novac MM.



Mnogi polaznici hrvatskih akademija nakon završetka školovanja ne znaju svoje znanje prilagoditi tržištu rada, kako domaćem tako i inozemnom, a upravo mogućnost dodatne edukacije, ali i savjeta iz inozemstva, mogli bi mlade polaznike likovnih akademija uputiti u Varaždin gdje je otvoreno umjetničko naselje.



Kako bi osnažili timski, ali i prenijeli poruku optimizma, Sberbank je odgovorila na svjetski izazov Jerusalema challenge i snimila video na najatraktivnijim hrvatskim lokacijama.



Prema novom Zakonu o gospodarenju otpadom ove se godine zabranjuje prodaja jednokratnih plastičnih proizvoda. U Hrvatskoj postoji 30 tvornica plastičnih vrećica, a ekipa Informera posjetila je tvornicu u Sisku gdje su provjerili koliko će ova zabrana utjecati na njihovo poslovanje.



Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju