Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

315 milijuna kuna hrvatski proračun godišnje izgubi zbog krivotvorenih proizvoda. Najčešće su to kozmetika i odjeća, no popisu su se pridružili i lijekovi. Kako ih prepoznati, što se s njima događa po zaplijeni i zašto se ne doniraju donosi priča Informer.

 

Najava novih vladinih mjera zbog premalog broja cijepljenih građana, a koje idu na štetu poduzetnika i trgovačkih centara izazvala je lavinu poteza i komentara. Kako će se to odraziti na poslovanje, Informer ima odgovor!

Trenutno u Zagrebu živi oko 108 tisuća osoba s invaliditetom, što predstavlja oko 13 posto stanovnika glavnog grada. No, uzmemo li u obzir i osobe koje s njima žive, onda se zapravo radi o jednoj četvrtini stanovnika koji se svakodnevno suočavaju s poteškoćama, problemima i potrebama osoba s invaliditetom.

Nekada su se Zagrepčani nalazili točno ispod sata, a osim što je ono bilo mjesto susreta, bilo je i simbol točnosti. Iako danas ne razmišljamo kakvu je ulogu sat kroz povijest imao, znamo da je za održavanje i pomicanje sata u većim gradovima Hrvatske zaslužan upravo obrt iz naše sljedeće priče, a koji je iznjedrio čak šest generacija urara.

Zamislite ljetovanje po otocima južne Dalmacije. Pregršt prirodnih ljepota, povijesti i čistoga mora i to sve ne vraćajući se na kopno po automobil. Sve je to moguće zahvaljujući komercijalnoj katamaranskoj Jadrolinijinoj liniji koja plovi od Dubrovnika do Splita, uplovljavajući na najljepša domaća odredišta.

U Zagreb ponovno stižu turisti, a gledajući proteklih šest mjeseci broj noćenja je veći za šesti posto. Najviše posjeta imamo iz susjednih zemalja, a veseli činjenica da dolaze gosti iz Sjedinjenih Američkih Država. Što možemo očekivati u ostatku sezone i hoće li brojke rasti tek ćemo vidjeti.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju