Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Davno je prošlo vrijeme euforije na tržištu kapitala, ne samo zbog financijske krize nego i zbog samoga tržišta koje u Hrvatskoj nikada nije dostiglo razinu razvijenih zemalja. No kako kamate na štednju već neko vrijeme gravitiraju nuli, ulaganje u dionice i/ili obveznice onima koji imaju viška novca i ne čini se tako loše. No, za izravnu kupnju vrijednosnih papira treba znanja i iskustva. U Informeru doznajte kako ulagati.



U studiji o održivosti ili bolje rečeno neodrživosti turizma koju je nedavno izradio domaći tink tank, i porezna je politika apostrofirana kao neprimjerena i kontraproduktivna za razvoj hrvatskoga turizma. Pod poreznom se politikom prije svega misli na paušalno oporezivanje dohotka od iznajmljivanja te porezni tretman nekretnina. Informer otkriva zašto su ograničavajući.



Od ulaska u Europsku uniju Hrvatskoj se otvara sve više izvora kapitala i to povoljne cijene. Tako su ESIF krediti za rast i razvoj financijski instrument za koji sredstva osiguravaju Europski strukturni i investicijski fondovi, a njima upravlja HBOR.



Kako političari zarađuju, troše i štede? Doduše, odgovor na prvo pitanje i nije neka tajna, no zgodno je čuti kako upravljaju svojim financijama jer u njih bi se trebali ugledati. Gost ovotjedne emisije je saborska zastupnica Mosta, Sonja Čikotić.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju