Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Da se Hrvatska prazni znamo već dugo, a analize pokazuju da ne odlaze samo oni bez posla nego i oni koji već rade. No, osim prigodnih izjava Vlade o tome kako država ulaže silne milijune u rješenje problema, konkretne poteze koji bi preokrenuli trend vidjeli nismo. Informer analizira koji bi hitni potezi mogli barem malo ugasiti vatru.



Rast kvalitete života sigurno bi zadržao barem dio emigranata. Dio je te kvalitete i pristup internetu. No, Hrvati plaćaju najskuplji i najsporiji fiksni Internet u Europi. I to unatoč tomu što telekom operateri tvrde kako u razvoj infrastrukture ulažu golem novac. U čemu je onda kvaka?



Ima u Hrvatskoj i lijepih priča. Recimo jedna karlovačka u kojoj se spojilo poslovanje, kreativnost, arhitektura i energetska učinkovitost. Naime, tvrtka za marketing i grafički dizajn praktično pokazuje da poslovanje prema ekološkoj održivosti ne mora nužno biti dosadno i neestetsko.



U rubrici Moj novac bit će govora o ozbiljnom problemu potrošača: kako odoljeti zovu marketinga koji vreba doslovno iz paštete. I pogađa nas ondje gdje smo najtanji – na stvaranje vlastite vrijednosti isključivo prema onome što kupujemo i posjedujemo.



U prošloj emisiji bilo je riječi o trendu koji nadomješta otkaze i ukinuta radna mjesta – samozapošljavanju. U ovotjednom izdanju ekipa Informera ide korak dalje. Naime, iznosi potpore s nekadašnjih 25 tisuća narasli su na čak 75 tisuća. Čini se mnogo, no s obzirom na to da se tim novcem ne može financirati ključna stvar (obrtna sredstva), pravo je pitanje: je li to pomoć ili trojanski konj?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 10. ožujka na Novoj TV i nedjelju 11. ožujka na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju