Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Iako znamo da banke plivaju u viškovima kapitala, oni se teško prelijevaju u kredite poduzetnicima. Ekonomisti već dugo upozoravaju da bi se poduzeća morala okrenuti drugim izvorima, prije svega tržištu kapitala i fondovima rizičnoga kapitala. Jedan takav upravo se pokreće, a o čemu je riječ, više u Informeru.

Nakladništvo je proteklih godinu-dvije prošlo svojevrsnu katarzu, sličnu Agrokorovoj. Je li katarza gotova, koji su modeli poslovanja uopće održivi na ovako malome tržištu i ima li knjiga budućnost, o svemu tome ekipa emisije razgovara s Brankom Matijaševićem, urednikom i zaljubljenikom u miris knjige.

Knjiga bi nam trebala biti najintimniji prijatelj cijeloga života, jer je važan suputnik u nečemu na što Hrvati baš i nisu naučeni – u cjeloživotnom obrazovanju. Danas više nije dovoljan ni fakultet, tražena se znanja i vještine mijenjaju preko noći, pa je svakodnevno usvajanje novih znanja uvjet konkurentnosti i opstanka na tržištu rada.

Znanja su itekako potrebna da bismo ravnopravnije komunicirali, primjerice, u banci, ako se i kada odlučimo za kredit. Nije dovoljno samo čitati mala i velika slova, treba nešto i znati. Recimo to, je li isplativije kredit vezati uz euro ili uz kunu i što je manje rizično na duže staze. Više o temi, u rubrici Moj novac.



Uvjet je opstanka na planeti – učinkovita borba s plastikom. Tjednima već društvene mreže preplavljuju vizualni dokazi plastičnoga zagađenja. Plastika je nađena čak i u bićima što žive u najdubljoj točki zemlje, u Marijanskoj brazdi. Kako očistiti planet i što Hrvatska čini da zagađenje smanji?

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 18. kolovoza na Novoj TV i nedjelju 19. kolovoza na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju